Radio 2

Ook AA Gent komt met eigen Monopoly-versie: "Supporters mogen zelf de spelers kiezen"

Voetbalploeg KAA Gent heeft in de Ghelamco Arena een eigen versie van het gezelschapsspel Monopoly voorgesteld. Daarmee treedt het in de voetsporen van de stad Gent, maar ook van andere voetbalploegen zoals Club Brugge en de Rode Duivels. "De typische huisjes hebben we veranderd in tribunes en stadions", zegt mede-ontwikkelaar Maxim Daveloose.

Een Monopoly-gezelschapsspel met Gent als thema bestond al, maar nu komt er ook een versie rond voetbalploeg AA Gent. Daarmee volgt de voetbalploeg het voorbeeld van onder meer Club Brugge en de Rode Duivels, die ook al een eigen versie uitbrachten. "Niet alleen die clubs hebben een versie, ook grote ploegen uit Europa hebben een eigen editie. Denk maar aan Barcelona en Manchester United", vertelt mede-ontwikkelaar Maxim Daveloose.

De huisjes worden vervangen door tribunes en stadions

Mede-ontwikkelaar Maxim Daveloose

Voor deze speciale editie worden de pionnen vervangen door speciale voetbalpionnen. "De typische huisjes die je kan zetten op de vakjes die je gekocht hebt, zien er anders uit”, zegt Daveloose. “Die worden vervangen door tribunes en stadions. Ook de bekertriomfen en de landstitel worden verwerkt in het spel."

Beluister het interview hieronder en/of lees verder.

Daarnaast zullen de straten en pleinen in een Gents jasje worden gestoken. "Op het bord zullen 22 verschillende spelers en 2 trainers te zien zijn. Dat zijn niet allemaal spelers uit de huidige spelerskern. Er zijn ook spelers uit het verleden van de club bij."

Op zoek naar spelers

"Aan supporters wordt enkel nog gevraagd om te stemmen voor spelers die zeker op het bord moeten komen", zegt Daveloose. Zij kunnen dat vanaf vandaag doen door hier te klikken.

kasto80

Meest gelezen