Jan Frans Willemsschool in Boechout

Opnieuw enkele scholen gesloten door corona: in Boechout en Berchem

In Boechout blijft de Jan Frans Willemsschool dicht tot eind volgende week. Er zijn drie leerkrachten besmet en nog eens vier hebben een hoogrisicocontact gehad. Ook in het Hinkelpad in Berchem liggen de lessen vandaag stil. Daar raakten 14 leerlingen en 2 leerkrachten besmet. Alle  kinderen van de lagere school zullen daarom vandaag getest worden.

De Jan Frans Willemsschool in Boechout moet vanaf vandaag tot en met dinsdag 11 mei de lessen opschorten. Drie leerkrachten hebben positief getest en vier andere leerkrachten hadden een hoogrisicocontact. Omdat de organisatie van het onderwijs voor alle kleuters en leerlingen zeer moeilijk werd, werd besloten de lessen te schrappen.

Testbus op school

Ook het Hinkelpad in Berchem is getroffen door corona. Daar zitten twee klassen van het vierde en het vijfde leerjaar al in quarantaine, omdat er 14 besmettingen waren. Ook twee leerkrachten hebben positief getest en daarom hebben het CLB en de medische experten beslist dat alle andere kinderen van de lagere school getest worden, vertelt algemeen directeur Jan Cox op Radio 2 Antwerpen. "Er komt vanmiddag een testbus naar de school. Alle 400 kinderen van de lagere school zullen vandaag getest worden. Als ze negatief zijn, dan kunnen ze vrijdag gewoon naar school. Woensdagnamiddag hebben de leerkrachten in het testcentrum Spoor Oost een test afgelegd en die waren allemaal negatief."

Meest gelezen