Foto Jean-Philippe Furnémont

Net voor opening én moederdag corona krijgen: restaurant Kok sur Mer in De Haan is dé pechvogel

Brute pech voor chef-kok Jean-Philippe Furnémont uit Vlissegem bij De Haan. Net voor hij zaterdag eindelijk weer zijn gerechten zou kunnen serveren op het terras, is hij besmet met corona. De chef-kok heeft lichte symptomen, maar hij moet noodgedwongen de heropening van zijn restaurant uitstellen. 

Je kan als restauranthouder moeilijk een slechter moment bedenken om corona te krijgen: na maanden wachten én met moederdag in het vooruitzicht. Toch overkomt het chef-kok Jean-Philippe Furnémont van Kok Sur Mer in Vlissegem. "Ik had er zo naar uitgekeken om te mogen openen. Ik heb meer dan 100 afhaalgerechten die besteld waren voor moederdag en ook meer dan 70 couverts voor zaterdag en zondag. Dus ja, het is pech. Gelukkig heb ik goeie leveranciers en dankzij hen heb ik alles kunnen verplaatsen. Zij hebben mijn marchandise kunnen verdelen naar andere restaurants." 

Ook afhaalgerechten geschrapt

Jean-Philippe hoopt om volgende week te kunnen starten. Ook zijn afhaalmaaltijden zijn voor dit weekend geschrapt. "Ik heb lichte symptomen zoals hoofd- en spierpijn. Ik ben zelf de chef-kok in mijn restaurant, ik kan mij moeilijk laten vervangen. Hopelijk lukt het volgende week om mijn terras te openen."

Meest gelezen