BEKIJK - Sperwer vliegt Nijlense gemeenteraad binnen: "Ik heb de roofvogel met mijn jas gevangen"

In Nijlen is deze week een sperwer op de zitting van de gemeenteraad beland. "De roofvogel was langs de deur binnengevlogen. Hij bleef tegen het vensterraam te pletter vliegen dus besloot ik hem te vangen", vertelt raadslid Leo Verelst (Nieuw Nijlen) op Radio 2 Antwerpen. De beelden van de sperwer kan je hieronder bekijken.

In Nijlen is er deze week tijdens de zitting van de gemeenteraad een sperwer binnengevlogen. "Omwille van de coronacrisis houden we onze gemeenteraad in de ruime refter van de school Githo. Daar zitten we met open deuren en plots vloog er een vogel binnen", vertelt Leo Verelst (Nieuw Nijlen) in "Start Je Dag". "Toen duidelijk werd dat het geen musje was maar een roofvogel, werd iedereen heel stil. De voorzitter schorste meteen de zitting." Lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

Gevangen met een jas

De vreemde vogel in de Nijlense dorpspolitiek bleek een mannetje sperwer. Een kleine roofvogel die in tuinen en bossen jaagt, voornamelijk op andere vogels. "Helaas gaan de ramen van de refter enkel op kiepstand open. De arme vogel kon daar natuurlijk niet door en vloog meermaals tegen het vensterraam", zegt Verelst. "Ik ben toen rechtgestaan en heb de sperwer in een hoekje gedreven en mijn jas erover gegooid. Nadien heb ik hem zo vastgehouden dat zijn poten me niet konden verwonden. Toen ik de sperwer buiten vrijliet, is hij meteen naar de top van een nabijgelegen boom gevlogen. Ik denk niet dat hij iets heeft overgehouden aan zijn passage op onze gemeenteraad", besluit Verelst op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen