Bernard Gillet

Onderzoek naar gelekte vaccininfo burgemeester Sint-Truiden: vaccinatiecentrum bezocht, journalist wordt ondervraagd

In het onderzoek naar de gelekte vaccinatie-informatie van Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden, hebben een onderzoeksrechter, de politie en het parket een bezoek gebracht aan het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden. Volgens onze informatie wordt de journalist die het nieuws rond de vervroegde vaccinatie naar buiten bracht verhoord. 

Het bezoek aan het vaccinatiecentrum kadert in het gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke schending van het medisch beroepsgeheim, omdat er vaccinatiegegevens van burgemeester Veerle Heeren en enkele personen uit haar entourage zijn gelekt. 

"Medewerkers van het vaccinatiecentrum verleenden hun volledige medewerking en legden onder meer uit hoe het computersysteem werkt. In dat systeem zijn immers geheime medische gegevens van burgers aanwezig. De mensen moeten zekerheid hebben dat die geheime medische informatie niet in het onderzoek terechtkomt", legt persmagistraat Bruno Coppin van het Limburgse parket uit. 

"Met de persoon van de Orde der Geneesheren (Orde der Artsen) heeft men nagegaan op welke manier het onderzoek verder kan verlopen zonder dat die geheime gegevens zouden kunnen lekken. Het medisch beroepsgeheim geldt immers ook ten aanzien van politiemensen en justitie. Bij de speurders zaten ook mensen van de computer crime unit, want er is ook klacht ingediend wegens hacking", zegt de persmagistraat.

Het bezoek van de onderzoeksrechter diende alleen om zich in te lichten over hoe het centrum werkt. Het ging niet om een huiszoeking, er zijn geen verhoren afgenomen en er gebeurden geen inbeslagnames. 

Een journalist van de lokale nieuwswebsite Trudocs, die uitpakte met het nieuws en met de gelekte documenten over de vervroegde vaccinatie van Heeren, wordt volgens onze informatie op dit moment ondervraagd. Het parket kan daar voorlopig niets over zeggen. 

Meest gelezen