SV Wevelgem City

Opmerkelijk zomerkamp in Wevelgem, jonge voetballers leren stiel van dj: "De jeugd heeft genoeg moeten missen" 

Jongeren van 12 tot 17 kunnen deze zomer van een unieke combinatie proeven: voetbal én muziek mixen. Voetbalclub SV Wevelgem City organiseert samen met muzieklabel 'We are music' een nieuwe stage: "We zochten iets waar de jeugd mee bezig is en kwamen al gauw op muziek uit". 

Het lijkt op het eerste zicht een ongewone combinatie. Maar toch ook niet, want voor en na een voetbalmatch wordt vaak muziek gedraaid. Voorzitter Vincent Mispelaere van SV Wevelgem City: "Onze jeugd houdt van muziek. Ze zijn tegelijkertijd ook veel kwijt door de coronacrisis: halftijds naar school, geen fuiven en geen sportwedstrijden. Bovendien is er voor de jongere spelers vaak een overaanbod aan stages en kampen, maar voor de oudere jeugd zijn er weinig mogelijkheden. Met deze combistage voetbal en dj willen we een leegte invullen". 

Professioneel materiaal

SV Wevelgem City werkt daarvoor samen met "We are music" uit Roeselare, een muziekagentschap voor elektronische muziek. Vincent Mispelaere: "Zij hebben enkele ervaren artiesten onder hun vleugels die maar al te graag hun kennis willen delen met de jeugd. Naast het technisch bedienen van een mengpaneel is er ook aandacht voor de samenstelling van een dj-set. We werken op verschillende locaties met een doorschuifsysteem. De jongeren combineren voetballen in de gezonde buitenlucht met het mixen op professionele installaties." 

De voetbal- en dj-stage vindt plaats in Wevelgem op 23, 24 en 25 augustus.  

Meest gelezen