Voormalig acteur Walter Michiels veroordeeld tot gevangenisstraf van 15 maanden

Voormalig F.C. De Kampioenen-acteur Walter Michiels is door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden. De man had zich in 2017 en 2018 schuldig gemaakt aan elf diefstallen, maar ook aan feiten van bedreiging en drugbezit. Volgens het openbaar ministerie zou Michiels eigenlijk geïnterneerd moeten worden, maar omdat hij weigert mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek, is dat onmogelijk. De advocaat van de voormalige acteur had de vrijspraak gevraagd.

Michiels werd vervolgd voor elf diefstallen in Leuven in 2017 en 2018. Zo had hij onder meer drie terrastafels gestolen bij een café, een gsm ontvreemd van een klant in een ander café en werd hij tweemaal op heterdaad betrapt bij de diefstal van nummerplaten.

Daarnaast had hij een apothekeres bedreigd omdat hij, onterecht, meende dat zij ervoor had gezorgd dat hij gecolloqueerd werd. Hij werd ook op straat aangetroffen met een joint in zijn mond en in zijn jaszak nog eens 3,8 gram cannabis. Toen de politie hem hierover aansprak, ontstak hij in een woedeaanval. Ten slotte verbleef hij in november en december 2018 ook ongevraagd en zonder toestemming in de woning van een kennis. Pas na een klacht en een uitzettingsprocedure verliet hij het pand.

"Eigenlijk zou hij gebaat zijn bij een internering maar meneer Michiels werkt totaal niet mee", volgens het parket-generaal. "Maar het is onmogelijk om hem te laten onderzoeken door een deskundige, zodat enkel een effectieve gevangenisstraf overblijft."

Michiels' advocaat drong aan op een volledige vrijspraak, maar volgens het hof van beroep waren de feiten wel degelijk bewezen.

Meest gelezen