Wandelbus rijdt vanaf vrijdag rond in Hasselt: "Bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn"

Vanaf vrijdag rijdt in Hasselt de Wandelbus rond. Dat is een elektrisch busje dat gratis minder mobiele mensen vervoert in de binnenstad. Zo kan iedereen de stad intrekken om te winkelen of een koffie te drinken. 

"Het busje is bedoeld voor mensen die minder goed te been zijn. Ze zal stoppen op allerlei belangrijke plaatsen in onze stad", vertelt schepen Marc Schepers (RoodGroen+). Op vrijdag, zaterdag en tijdens koopzondagen zullen er tussen 11:00 uur en 18:00 uur twee busjes worden ingezet die elk veertien personen kunnen vervoeren. De bus doet een vast traject langs drie belangrijke mobiliteitspunten: het station, de nieuwe parking aan de kanaalkom en het Kolonel Dusartplein. Daarnaast stopt de bus ook onder andere aan de Havermarkt en de bibliotheek. "De twaalf bushaltes zijn fysiek en duidelijk aangeduid op het terrein. Daar kan je dan wachten op het busje." 

De stad wil op die manier inspelen op de noden en behoeftes van de minder mobiele medemens. "Het busje is bedoeld voor senioren en mensen met een fysieke beperking, maar ook vaders en moeders met een kinderwagen", zegt Schepers daarover. "De chauffeur zal er altijd goed over waken dat het die mensen zijn die het busje gebruiken."

(Lees verder onder de foto.)

De elektrische busjes zullen gedurende drie maanden rondrijden in het stadscentrum. Na deze proefperiode zal het project geëvalueerd worden en kan het stadsbestuur de bus misschien vast inschakelen.

Meest gelezen