Play 4 - De Container Cup

Roeier Ward Lemmelijn uit Tienen wint 2e seizoen van "De Container Cup"

De winnaar van het tweede seizoen van het tv-programma "De Container Cup" op Play 4 is bekend. Roeier Ward Lemmelijn (22) uit Tienen won bij de mannen de allround competitie voor atleten uit allerlei sporten."Ik was heel moe. Mijn hoofd zag er grijs uit op tv en ik voelde me echt niet fris. Maar desondanks heb ik er het beste van kunnen maken."

In "De Container Cup", met commentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck, komen zowat alle sporten aan bod. Deelnemers moeten lopen, fietsen, roeien, slingeren, golfen, schieten én gewichtheffen. Dat alles tegen de tijd en winnaar Ward Lemmelijn deed dat als eerste deelnemer ooit in minder dan acht minuten. In precies 7'59"82 voltooide hij de oefeningen en won zo "De Container Cup".

"Ik had wel verwacht dat ik een kans maakte om te winnen omdat ik een allround atleet ben. Maar ze hadden me pas op het laatste moment gebeld met de vraag om deel te nemen en ik had net twee weken roeistage achter de rug", vertelt Lemmelijn aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik was dus heel moe en dat was ook te zien op televisie." Lemmijn vraagt zich af hoe zijn prestaties zouden zijn geweest als hij zich echt had kunnen voorbereiden. "Dan had ik er wellicht nog wel een paar seconden kunnen afpitsen." (lees verder onder de foto)

Ik kon ook voetballer zijn geworden, maar dan was ik misschien nu niet zo gespierd.

Ward Lemmelijn, winnaar "De Container Cup"
Play 4 - De Container Cup

Wereldkampioen roeien

Vooral in het roeien, gewichtheffen en fietsen blonk Lemmelijn uit tijdens "De Container Cup". Bij het lopen haalde hij derde beste tijd. "Toch redelijk straf voor een gast van 105 kilogram", lacht Lemmelijn. "En fijn dat ik het puur op fysieke inspanningen heb gehaald en minder op de technische proeven." Dat het onderdeel schieten wat minder goed ging, vindt hij jammer. "Mijn opa is een jager en voor hem had ik het graag beter gedaan."

Eerder dit jaar won Lemmelijn het WK indoorroeien, maar hij kon evengoed voetballer zijn geworden. "Vijf jaar geleden speelde ik nog bij de jeugd van Roda JC in Nederland en ik heb ook heel lang op de topsportschool in Leuven gezeten. Dus voor hetzelfde geld was ik nu een profvoetballer, maar dan was ik misschien niet zo gespierd geworden." (lacht)

Volgende week probeert Lemmelijn zich in Luzern, Zwitserland, te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. "Door "De Container Cup" te winnen, zit ik in een positieve flow en dat geeft wel een boost die hopelijk van pas komt in Luzern."

Meest gelezen