2 dieven verstoppen 17 flessen alcohol in aangepaste kledij en lopen zo de winkel uit

In Hasselt zijn gisteren twee winkeldieven met 17 flessen alcohol aan de haal gegaan. Ze deden dat in aangepaste kledij waarmee ze de drank onopgemerkt naar buiten konden smokkelen. De politie kon de twee mannen tegenhouden en bracht hen naar een gesloten asielcentrum.

De twee mannen van Georgische afkomst gedroegen zich verdacht toen ze gisterennamiddag uit een winkel op de Diestersteenweg in Hasselt kwamen. Na een controle door de politie bleek dat ze 17 flessen sterke drank in hun kledij verstopt hadden. De kledingstukken waren al op voorhand klaargemaakt om een diefstal te kunnen plegen. In het totaal hadden de dieven voor 330 euro alcohol meegenomen. De gestolen flessen werden opnieuw aan de winkel overhandigd.

Na verhoor in het politiekantoor van Hasselt werden de mannen van 33 en 28 jaar overgebracht naar een gesloten asielcentrum. De twee Georgiërs verblijven illegaal in België. Het parket Limburg besliste daarna om hen via snelrecht te dagvaarden. Binnenkort zullen de dieven zich moeten verantwoorden voor het gerecht. 

Meest gelezen