Voor het eerst weer concert met publiek in OLT Rivierenhof

Zaterdag 8 mei vindt in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne voor het eerst sinds lang weer een concert plaats, met publiek. De Belgische avant-gardeband STUFF speelt er twee shows, telkens voor 50 toeschouwers. Die zullen allemaal op het podium zitten in plaats van op de tribune. "Met 50 mensen op een tribune voor 2000 mensen zitten, is toch een beetje droef", zegt Milan Rutten, directeur van het OLT Rivierenhof.

Vanaf 8 mei mogen culturele evenementen buiten voor maximum 50 mensen. Muziekcentrum Trix besloot meteen iets te organiseren met het OLT Rivierenhof, en STUFF mag de spits afbijten. "We hebben er veel goesting in", zegt Milan Rutten, directeur van het OLT op Radio 2 Antwerpen. "15 okt was het laatste optreden, en toen was het al heel koud."

Het is ook wel uniek,  je neemt plaats onder de luifel op het podium. Je zit heel dicht bij de band om het optreden te beleven."

Milan Rutten, directeur van het OLT Rivierenhof

STUFF heeft net een nieuw album uit, en geeft zaterdag twee shows, telkens voor 50 mensen. Het publiek zal wel niet op de tribune plaatsnemen maar op het podium. "Dat is op vraag van de band zelf, en met 50 mensen in een tribune voor 2000 man is heel droef", zegt Rutten. "Het is ook wel heel uniek,  je neemt plaats onder de luifel op het podium. Dan ben je ook droog als het zou regenen, en je zit bovendien ook heel dicht bij de band om het optreden te beleven."

Het OLT Rivierenhof hoopt dat er tegen één juli optredens met 400 toeschouwers mogen plaatsvinden. Er is plaats voor meer dan 2.000 man. "We staan te popelen om te beginnen met het nieuwe seizoen", zegt Rutten. "Vorig jaar zijn we begonnen op 8 juli. Nu zijn er vaccins, tegen dan is normaal de helft van de bevolking gevaccineerd, we zien geen reden waarom we op 1 juli niet van start zouden kunnen gaan."

Tijdens het concert blijven de corona-regels gelden. Mensen moeten tijdens het hele optreden een mondmasker opzetten, enkel als je iets drinkt mag het mondmasker af.

Meest gelezen