Foto YouTube

Izegemse caféuitbater lokt klanten met eigen versie van Johny Turbo's "Margrietje" naar zijn terras: "Gif toch min pintje"

De meest originele verwelkoming op een terrasje zaterdag zal ongetwijfeld in De Koornmarkt in Izegem zijn. Caféuitbater Tom Sintobin maakt een eigen versie van een liedje van Johny Turbo. In het West-Vlaams klinkt de boodschap: “Ben toch zo blie dak skreme oak joe zie.”

De caféuitbater legde de voorbije weken niet alleen een nieuw terras aan, hij probeert de klanten ook op een originele manier te lokken. Tom  Sintobin: "Ik zing vooral onder de douche, maar ook op een gelegenheid zing ik wel eens. Na het vele thuiszitten kwam ik op het idee om een liedje te maken voor de heropening. Ik vertelde het aan mijn vriend en pianist Karel Rommel en hij schreef een tekst op de tonen van ‘Margrietje’ van Johny Turbo. Het is allemaal zeer vlug gegaan. Pas zaterdag is de tekst geschreven, maandag hebben we het liedje al opgenomen.

Koffiedik kijken

Een originele verwelkoming voor zijn klanten heeft hij al. Maar wat verwacht hij van het openingsweekend? Tom Sintobin: "Ik verwacht veel volk, zaterdag is marktdag in Izegem. Maar het is moeilijk om in te schatten hoeveel personeel we nodig zullen hebben. En zal het regenen of niet? Er is toch wel onzekerheid en wat nervositeit. Het is zeven maanden geleden dat we nog open waren." 

Meest gelezen