Radio 2

Obus gevonden tijdens graafwerken in Deinze, inwoners moeten niet geëvacueerd worden

Arbeiders hebben deze morgen een obus van 60 centimeter groot gevonden in een nieuwe verkaveling in Landegem, deelgemeente van Deinze. De hulpdiensten stelden een perimeter van vijftig meter in, maar op de aanwezige arbeiders na hoefde er uiteindelijk niemand geëvacueerd te worden. Ontmijningsdienst DOVO heeft het projectiel uiteindelijk meegenomen.

Iets na 9 uur waren arbeiders in Landegem druk in de weer in de Haarkenstraat, waar een gloednieuwe woonwijk gebouwd wordt. Terwijl ze bezig waren met het aanleggen van nutsvoorzieningen, botsten de arbeiders met een graafmachine op een obus. 

Arbeiders geëvacueerd

De brandweer en politie kwamen onmiddellijk ter plaatse en zetten de omgeving af met linten. Omdat de wijk nog niet bewoond is, hoefde uiteindelijk niemand uit zijn of haar huis geëvacueerd te worden. De aanwezige arbeiders moesten de werken wel stilleggen en tijdelijk buiten de perimeter blijven. Ontmijningsdienst DOVO heeft de obus meegenomen om hem elders onschadelijk te maken. 

kasto80

Meest gelezen