Jonas Roosens

Bartel Van Riet heropent morgen zijn café: "Pintjes tappen lukt nog, al was het lang geleden"

In Grobbendonk tapt tv-tuinier Bartel Van Riet morgen opnieuw pinten in zijn café "Den Herberg". "Ons terras is groot genoeg voor 100 mensen zonder plexischermen. Vandaag moet ik alles nog opstellen", zegt Bartel op Radio 2 Antwerpen.

Sinds enkele jaren baat televisiepresentator Bartel Van Riet samen met zijn vrouw "Den Herberg" uit. Een café gevestigd in een oude kastelhoeve in Grobbendonk. "Ons terras ligt op de ruime binnenkoer van die hoeve. Er kan zo'n 100 man op met voldoende afstand zonder plexischermen. Me dunkt dat mensen intussen wel weten dat ze afstand moeten bewaren", zegt Bartel in "Start Je Dag". "Als het mooi weer wordt zal half Vlaanderen klaarstaan om eropuit te trekken. Bij regen loopt het misschien af met een sisser. We zullen wel zien. Ik heb alvast voldoende parasols om onder te schuilen."

Pinten tappen is een soort instinct, dat verleer je niet

Bartel Van Riet

Plat eroep

Bartel heeft vandaag nog wat werk voor de boeg. "Dankzij de regen staan de plantjes er goed bij maar het terras is nog niet helemaal opgesteld. Je hebt er bij wijze van spreken een heel jaar voor, maar toch doe je die klusjes de laatste dag. Maar het komt in orde. Pinten tappen ben ik alvast niet verleerd, dat is een soort instinct.  Het was toch geleden van onze vorige sluiting maar het was ineens plat eroep. Dat eerste pintje van het vat smaakte enorm goed", beluit Bartel op Radio 2 Antwerpen. 

Meest gelezen