Burgemeesters eerstelijnszone ZORA bezorgd over piekende coronacijfers: "Blijf je alsjeblieft goed aan de maatregelen houden!"

De zeven burgemeesters van eerstelijnszone ZORA zijn bezorgd over het sterk stijgende aantal coronabesmettingen in hun gemeentes. Vooral bij kinderen zijn die opvallend gestegen, meer dan in de rest van Vlaanderen. In alle gemeenten moesten er klassen of scholen dicht. Met het oog op het opengaan van de horecaterrassen roepen de burgemeesters iedereen nog eens op om de coronamaatregelen niet uit het oog te verliezen. 

De eerstelijnszone ZORA bestaat uit de gemeentes Mortsel, Edegem, Boechout, Kontich, Hove, Lint en Borsbeek. De coronacijfers pieken daar nu in vergelijking met de rest van Vlaanderen. "Die slechte cijfers komen vooral door besmettingen in de scholen", zegt de burgemeester van Mortsel, Erik Broeckx  (N-VA): "Overal hebben we prijs. We hebben zowel klassen, als hele scholen moeten sluiten."

Ondanks alle euforie zijn we er nog niet. Met deze cijfers moeten we echt voorzichtig blijven.

Erik Broeckx (N-VA), burgemeester Mortsel

Nu onder andere de horecaterrassen morgen weer opengaan, zijn de burgemeesters dan ook bezorgd. "We kunnen alleen maar oproepen om toch alert en voorzichtig te zijn en de regels te blijven respecteren. Ondanks alle euforie, zijn we er nog niet. Met deze cijfers moeten we echt voorzichtig blijven."

Extra maatregelen komen er niet. "De scholen volgen alle maatregelen al lang strikt op. We kunnen hen, de leerkrachten en de kinderen, ook niets verwijten. Nog meer doen, kunnen we niet. Alleen moeten we wel attent blijven en meteen reageren van zodra er sporen van besmettingen zijn."

Meest gelezen