Radio 2

Dieven stelen zwaneneieren in Zaventem: "Kuiken is makkelijk 100 euro waard"

Op het broedeiland van de gemeentelijke vijver in Zaventem zijn verschillende eieren van zwanen gestolen. Een kuiken kan makkelijk tot 100 euro waard zijn. Het is niet het eerste incident aan de vijvers van het park Mariadal. De omgeving wordt al een tijdje geviseerd door vandalen.

Vermoedelijk zijn er dieven aan het werk geweest, want de omgeving aan de vijver in het park Mariadal in Zaventem heeft de jongste tijd vaak last van vandalen. Zo werden eerder al enkele boordstenen en kasseien in het water gegooid. Nu zijn er dus zwaneneieren gestolen. Een dierenliefhebster, die geregeld langs gaat aan de vijvers, vindt het heel jammer dat de eieren zijn weggenomen: "Dat is zo lief, dat is zo schattig, en dat ze dat zomaar meenemen. Het is alsof je kinderen bij de ouders gaat wegrukken. Dat doe je toch niet? Je moet de natuur laten doen."

Sommige denken dat de gemeente de eieren zelf heeft weggenomen, maar die ontkent dat. Volgens het gemeentebestuur gaat het de dieven om geld, want een zwanenjong zou makkelijk 100 euro waard zijn. Hoe de dief op het eiland geraakt is om de eieren te stelen, is onduidelijk.

Meest gelezen