Radio 2

Grote controleactie in Marke: "We hebben drugs en wapens in beslag genomen" 

Op de E17 was er donderdagnamiddag een grootschalige controleactie van politie en douane. Controleposten stonden tussen Zwijnaarde en de Franse grens, onder meer in Marke. De actie was vooral gericht op het onderscheppen van drugs. 

De controleacties leverden een grote buit op: er zijn verschillende soorten drugs, 6 wapens, een som geld en 250 gram spacecake in beslag genomen. Spacecakes zijn cakes waarin drugs is verwerkt. Er zijn 3 mensen opgepakt die internationaal stonden geseind. De controleactie was een samenwerking tussen de douane en politie uit West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen. 

Veel drugstrafiek op E17

De politie haalde verdachte voertuigen uit het verkeer en leidde ze af naar een controlepost.  Eén van die controleposten was op de autosnelwegparking in Marke in de richting van Frankrijk. Bart Vertessen van de federale politie, afdeling drugs: "We zien dat er op die E17 nog altijd veel drugstrafiek is. Dit was nu gisteren op een gewone donderdagnamiddag. Eigenlijk kan je daar elke dag van de week dergelijke vangsten hebben." 

Meest gelezen