Loopgraven uit WOII in Lummen in ere hersteld

In Lummen zijn de afgelopen maanden enkele loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog in ere hersteld. De loopgraven werden in Genenbos ontdekt door Jos Lemmens van de heemkundige kring en werden nu weer blootgelegd en ingezaaid met gras en bloemen. 

De loopgraven liggen vlakbij het Albertkanaal in Genenbos. "81 jaar geleden hebben hier 3.000 Belgische soldaten aan die loopgraven gegraven tijdens de mobilisatie, net voor het begin van de oorlog", vertelt Jos Lemmens van de heemkundige kring. "Zo konden ze beletten dat de Duitsers over het kanaal konden geraken, in Genenbos of Viversel."

Jos is de loopgraven enkele jaren geleden gaan zoeken in de bossen langs het kanaal, en met succes. "Ik heb nog restanten gevonden. En via de gemeente ben ik in contact gekomen met de eigenaars van deze bossen. Dat was de familie Mussen en zij vonden het een goed idee." Medewerkers van De Winning hebben de loopgraven weer blootgelegd en ingezaaid met gras en bloemen. 

Meest gelezen