Mama's uit woonzorgcentrum Roeselare mogen voor moederdag samen met zoon of dochter op toer met fietstaxi

Het woonzorgcentrum Ter Berken in Roeselare heeft een geweldig moederdagcadeau bedacht voor zijn bewoners. Alle mama's zullen samen met hun zoon of dochter een tochtje mogen maken in de elektrische riksja die het woonzorgcentrum onlangs heeft aangekocht. Dat is een soort bakfiets waarin je passagiers kan meenemen.

Het wordt trappen voor het personeel van woonzorgcentrum Ter Berken in Roeselare. Een paar dagen lang maken ze riksjaritjes met de bewoonsters van het centrum, een cadeau voor hun moederdag. Elke mama mag één van haar kinderen uitkiezen om mee op tocht te gaan. De Riksja is gelukkig elektrisch ondersteund, zodat het niet té vermoeiend wordt voor de medewerkers.

Ik heb veel gebabbeld met mijn dochter. We hebben elkaar teruggevonden.
Myriam, bewoonster Ter Berken

Simonne en Myriam  mochten donderdag al mee. "Mijn dochter was zo content en ik was ook content en we hebben elkaar vastgepakt", zegt Simonne. "Ge zit hier goed, zei mij dochter". "Ik vond het ook zeer plezant", weet Myriam. "Ook ik heb heel veel gebabbeld met mijn dochter. We hebben elkaar teruggevonden."

Tijdens de ritjes geniet animatrice Veronique Devos volop mee van de mooie moeder-kindmomenten. "Ik rijd met de riksja rond. En voor mij doet het ook deugd om een meerwaarde te kunnen geven aan moederdag. Het is altijd verrassend waar we terechtkomen. Het zijn de bewoners en hun kinderen zelf die kiezen waar we naartoe gaan. Sommige willen eens naar hun ouderlijk huis, maar Myriam bijvoorbeeld wou liever naar haar zus die een winkel heeft in de stad. Dat mee mogen beslissen is belangrijk."

Meest gelezen