Natuurhulpcentrum Oudsbergen

Natuurhulpcentrum is op zoek naar grote vissen om zijn zeearenden te voederen

Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is op zoek naar vissen, liefst grote volledige vissen. Die zijn nodig om te voeren aan de zeearenden die daar verblijven. Zelf is het Natuurhulpcentrum bijna door zijn voorraad heen en heeft daarom een oproep gelanceerd.

Sowieso is het voortdurend een uitdaging om voor alle bewoners van het Natuurhulpcentrum geschikt voedsel te vinden, die zijn niet alleen met veel, het gaat ook om de meest uiteenlopende diersoorten met eigen voedselbehoeften. En dus is er altijd wel nood aan groenten, fruit, zaden, noten, insecten, korrels, pallets, brokken, muizen,…

Kunnen vissers helpen?

Maar de stellers zeearenden die er nu verblijven eten graag vis, geen visfilet van de visboer maar ganse vissen. En die mogen best groot zijn, minstens 30 cm, maar liefst nog groter. Met zijn oproep mikt het Natuurhulpcentrum dan ook op de eerste plaats op vissers: ze kunnen helpen met stevige karpers, forellen, zalmen, kabeljauwen, ... "Het gaat om grote vogels die veel voedsel nodig hebben. Ze zitten hier al enkele jaren na een inbeslagname omdat ze in gevangenschap werden gehouden. Er loopt nog een procedure daarover, dus ze zullen hier nog niet meteen weg zijn, we hebben dan ook nog vele kilo's vis nodig", legt Bart Hilven van het Natuurhulpcentrum uit.

Wie de arenden een visje wil toewerpen, kan dat laten weten via 089 85 49 06 of info@natuurhulpcentrum.be

Meest gelezen