© Danny Claes

Oppositie Sint-Truiden wil vaccinatie dochter van gemeenteraadsvoorzitter laten onderzoeken

Oppositiepartij Vooruit in Sint-Truiden wil niet dat  gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V) de extra gemeenteraad van maandag over de vaccinatie van burgemeester Heeren (CD&V) leidt. Hij zou volgens de partij de raad maandag niet met gezag en op een neutrale manier kunnen voorzitten omdat zijn dochter in maart is gevaccineerd.

De dochter van gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans is op 10 maart gevaccineerd. Vooruit heeft haar vaccinatiedocumenten in het dossier gestoken dat naar de gouverneur is gestuurd voor onderzoek. Dinsdag is gebleken dat burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zich vroegtijdig heeft laten vaccineren samen met enkele mensen uit haar directe omgeving. Oppositiepartij Vooruit heeft documenten gekregen waaruit moet blijken dat de dochter van Stippelmans in dezelfde periode een spuitje heeft gekregen.

Belangenvermenging

“Maandag is er een gemeenteraad die geleid wordt door Bert Stippelmans”, vertelt fractieleider Gert Stas (Vooruit). “Het is moeilijk te begrijpen dat iemand die in het dossier genoemd wordt, de gemeenteraad zou leiden. De wetgeving zegt duidelijk dat als er blijk is van belangenvermenging en met familie in de eerste graad, dat je je moet onthouden van de debatten of de stemming.”

Ik betreur dat men doelbewust leugens verspreidt en mijn dochter hierin betrekt

Gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans

Stippelmans zelf laat de redactie van Radio 2 Limburg weten dat zijn dochter inderdaad gevaccineerd is in maart, maar omdat ze een kinderverzorgster is. "Ik begrijp dat de leden van de oppositie een rol spelen, in een democratie hoort dat zo", zegt Stippelmans. "Maar ik betreur dat men uit puur politieke overwegingen doelbewust leugens verspreidt en mijn dochter hierin betrekt."

Maandag is er een extra gemeenteraad in Sint-Truiden waar burgemeester Veerle Heeren uitleg zal geven over haar vaccinatie en die van haar directe omgeving.

Intussen zegt Vlaams minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open VLD) dat de gouverneur van Limburg de klacht tegen de burgemeester Heeren moet onderzoeken.  

Meest gelezen