brandweer Brussel

Smeulende stroomkabels zetten wijk rond Saincteletteplein onder de rook, autoverkeer in Brussel helemaal in de knoop

In Brussel is de wijk rond het Saincteletteplein afgesloten voor het verkeer. Stroomkabels, die in een goot onder de brug over het kanaal liggen, zijn rond de middag beginnen smeulen. De avondspits in de hoofdstad verloopt chaotisch.

De brandweer van Brussel werd rond de middag opgeroepen voor rookontwikkeling in de omgeving van het kanaal. Na wat zoekwerk werd de oorzaak gevonden: het ging om smeulende stroomkabels die in een kabelgoot liggen onder de brug over het kanaal Brussel-Willebroek.

De brandweer moest wachten tot de elektriciteitsmaatschappij de stroom in de buurt kon onderbreken, voor ze begon met blussen. Dat gebeurde met blusschuim . "Tegen half zeven was  de brand helemaal geblust", laat woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer weten. Het incident zorgde voor heel wat filehinder in Brussel, want alle verkeer over de brug was verboden.  

Intussen is de brug richting centrum opnieuw open voor het verkeer. De brug richting Koekelberg blijft nog even gesloten. Eerst moet de stabiliteit van het bouwwerk nog gecontroleerd worden. 

brandweer Brussel

Meest gelezen