AZ Diest

Subsidies voor nieuw ziekenhuis in Diest: “Erkenning voor ons zorgproject”

De Vlaamse overheid heeft het nieuwbouwproject van het Algemeen Ziekenhuis in Diest op de subsidielijst geplaatst. Als alles goed gaat, kan de eerste fase van de werken daardoor in de zomer al van start gaan. “We willen een open en toegankelijk ziekenhuis bouwen”, aldus de directeur.

In april 2019 diende het AZ Diest een aanvraag in bij de Vlaamse Overheid voor de medefinanciering van een nieuwe zorgcampus op de Verversgracht. Nu zijn de activiteiten van het ziekenhuis nog verspreid over twee gescheiden locaties. Samen met de stad Diest wil het AZ Diest een ziekenhuis in het centrum bouwen: dicht bij de mensen, vlot bereikbaar en in een groene omgeving. 

We willen een laagdrempelig regionaal ziekenhuis bouwen, verankerd in het centrum van Diest
Ilse Van Asbroeck, directeur AZ Diest

“De selectie door de Vlaamse Regering is een erkenning voor ons zorgproject in Diest”, zegt Ilse Van Asbroeck, algemeen directeur AZ Diest:. “Het is een grote stap dichter bij de concrete realisatie van ons eengemaakte ziekenhuis. We willen een laagdrempelig regionaal ziekenhuis bouwen, open en toegankelijk, maximaal klantvriendelijk, en verankerd in het centrum van Diest. In en nabij het ziekenhuis wordt eveneens plaats voorzien voor de verschillende zorgpartners in onze regio zoals de huisartsen, thuiszorg, dienst Welzijn van stad Diest.”

Fase 1

In de eerste fase zal het verouderde gebouw van de campus Hasseltsestraat, in gebruik sinds 1968, vervangen worden. De bestaande aangrenzende campus Statiestraat zal verbonden worden met een brug naar een nieuwbouw, bestaande uit vier verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage. In het nieuwe gebouw komt een centraal onthaal met een koffiehoek en brasserie. De focus zal liggen op het chirurgisch dagziekenhuis, de zorg voor de ouder wordende patiënt en de zorg voor moeder en kind. Het AZ Diest hoopt midden 2024 in te trekken in de nieuwbouw fase 1.

AZ Diest

Meest gelezen