Turnhoutse school organiseert drive-through opendeurdagen: "Met de fiets, de auto of te voet langs infohaltes bij de school"

De middelbare school Sint-Victor in Turnhout organiseert vandaag en dit weekend drive-through opendeurdagen, waarop je met de auto, de fiets of te voet een parcours kan volgen. Vorig jaar hield Sint-Victor een virtuele opendeurdag, maar dat heeft niet hetzelfde effect volgens de school. "Onze school moet het voornamelijk hebben van de sfeer. Dat is allemaal wat moeilijker bij een virtuele opendeurdag", vertelt leerkracht en initiatiefneemster Catrine Woestenborghs op Radio 2 Antwerpen. 

Door de coronamaatregelen is het voor scholen niet evident om een opendeurdag te houden. De middelbare school Sint-Victor in Turnhout heeft daar een originele oplossing voor gevonden. De school organiseert vandaag en dit weekend drive-through opendeurdagen. Toekomstige leerlingen zijn er dus welkom om te voet, met de fiets of met de auto de school te leren kennen. 

Voor de jongeren is er onderweg een actief spel voorzien, zodat ze kunnen kennismaken met onze school

Leerkracht Catrine Woestenborghs

Op de parking van de school is er een parcours uitgestippeld. "Je kan een route afleggen die je langsheen verschillende infohaltes brengt. Op het parcours staan ook een aantal leerkrachten, en je kan zien hoe een klas eruit ziet. Voor jongeren is er onderweg ook een actief spel voorzien, zodat ze op die manier kunnen kennismaken met onze school", vertelt leerkracht en initiatiefneemster Catrine Woestenborghs op Radio 2 Antwerpen. 

En net zoals in een echte drive-in, kan je onderweg bij de leerkrachten ook een hapje en een drankje bestellen. 

Sfeer laten voelen

Vorig jaar hield Sint-Victor een virtuele opendeurdag, maar daar stapt de school nu van af. "Onze school moet het voornamelijk hebben van het laten voelen van een bepaalde sfeer. Dat is allemaal wat moeilijker bij een virtuele opendeurdag", zegt Woestenborghs. Om alles veilig te laten verlopen, moeten geïnteresseerden zich inschrijven via de website van de school.

Meest gelezen