Radio 2

Twee kampeerbusjes in brand onder brug in Gentbrugge, politie onderzoekt of het om brandstichting gaat

De Gentse politie is donderdagavond een onderzoek gestart naar een mogelijke brandstichting van twee campingbusjes in Gentbrugge. De politie pakte iemand op, maar voorlopig is het onduidelijk of die man iets te maken heeft met de branden. Gewonden vielen er niet.

Rond 21 uur donderdagavond werd de Robert Rinskopflaan in Gentbrugge opgeschrikt door twee branden. Twee busjes die omgebouwd waren om te kamperen hadden vuur gevat onder de brug van de spoorweg. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond een voertuig in lichterlaaie. Het busje brandde voor het grootste deel uit. Een ander kampeerbusje, dat enkele honderden meters verderop onder dezelfde brug geparkeerd stond, liep slechts lichte schade op. 

De politie nam beide busjes in beslag en startte een onderzoek naar brandstichting. De hele avond werd in de omgeving gezocht naar sporen. De politie pakte een man op. Wat zijn rol bij de branden is, wordt nog onderzocht. 

Radio 2

Meest gelezen