NMBS

Renovatie Gent-Sint-Pieters gaat deze zomer tweede fase in: "Tegen 2027 zou het station klaar moeten zijn" 

In de zomer begint de tweede fase van de verdere vernieuwing van het station Gent-Sint-Pieters. Daarvoor kreeg NMBS een omgevingsvergunning van de Vlaamse Overheid.  Sporen 1 tot en met 7 zullen overkapt worden. "Zo zullen reizigers in de toekomst in alle comfort de trein kunnen nemen", zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder bij NMBS.

In de volgende vernieuwingsfase van Gent-Sint-Pieters is het de bedoeling dat sporen 1 tot en met 7 volledig worden overkapt. "De reizigers zullen in alle comfort, zelfs in weer en wind, met de trein kunnen reizen", legt Dimitri Temmerman, woordvoerder bij NMBS, uit. Ook wordt er rekening gehouden met de fietsers, want de ondergrondse fietsenparking breidt uit tot 17.000 plaatsen. 

De streefdatum blijft eind 2027 om de werken klaar te hebben

Dimitri Temmerman, woordvoerder bij NMBS

Makkelijk met de trein reizen

Naast de overkapping gaat NMBS ook inzetten op mobiliteit. "Elk perron krijgt 2 liften en 2 roltrappen. Ook gaan we het perron verhogen zodat iedereen, ook mensen met een beperkte mobiliteit, de trein kunnen nemen", vertelt Temmerman. Mensen met een fiets, kinderwagen of valies zullen zonder problemen op de trein kunnen stappen. 

kasto80

Meest gelezen