Radio 2

Veel Nederlanders steken de grens over voor benzine: "Volle tank is hier 20 euro goedkoper"

Opvallend meer Nederlanders dan anders steken de grens over om benzine te tanken. De benzineprijzen in Nederland zijn een pak hoger dan bij ons door hoge accijnzen. “Hier kan je gewoon veel goedkoper tanken, daarom is het hier zo druk”, vertelt een Nederlander die komt tanken in Kemzeke, bij Stekene. 

Veel Nederlanders steken de grens over om benzine te tanken. Dat komt omdat de benzineprijzen in Nederland nooit zo hoog waren als nu. Voor een volle tank van 50 liter bedraagt de prijs in Nederland zo'n 90 euro, terwijl dat in België rond de 70 euro is. "Ik had het deze ochtend gehoord en dacht meteen: nu ik toch naar Breda moet, kan ik beter even tanken in België", zegt een Nederlander die komt tanken in Stekene. 

Lagere taksen

Het grote prijsverschil is er omdat de taksen in Nederland een stuk hoger zijn dan die in België.  De hoge accijnzen schrikken de meeste Nederlanders af, daarom is in België tanken de meest voordelige optie. "Het komt uiteindelijk op 20 tot 25 euro verschil. Dat is  gewoon veel goedkoper, daarom dat het hier zo druk is", vertelt een andere Nederlandse passant.

De prijs van diesel blijft dan weer iets lager in Nederland, maar dat verschil is niet zo groot als bij benzine. In België betaal je ongeveer 1,40 euro voor een liter, terwijl dat in Nederland gemiddeld 1,37 euro is per liter.

kasto80

Meest gelezen