Tankwagen met chocolademelk gekanteld op Antwerpse ring: drie rijstroken vrijgemaakt, maar nog altijd hinder

Op de Antwerpse ring is vanochtend vroeg een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen kwam op zijn zij terecht na een aanrijding met een terreinwagen die bestuurd werd door een minderjarige. De tankwagen, geladen met chocolademelk, kwam dwars over drie van de vier rijstroken in de richting van Nederland te liggen, met grote verkeershinder tot gevolg.

Rond 4.45 uur vanochtend kwam op de Antwerpse ring, in de richting van Nederland, een Nederlandse vrachtwagen in botsing met een terreinwagen. De tankwagen die chocolademelk vervoerde, kantelde en kwam ter hoogte van Berchem op drie van de vier rijstroken te liggen. 

Rond 7.30 uur meldde het Vlaams Verkeerscentrum dat er weer drie rijstroken beschikbaar waren. Intussen waren er lange files ontstaan, uit de richting van de Kennedytunnel en vanaf de A12.

Achter het stuur van de terreinwagen zou een minderjarige hebben gezeten. De tiener raakte net als de vrachtwagenchauffeur lichtgewond door het ongeval.

Takeling

De terreinwagen werd al snel getakeld; de takeling van de vrachtwagen is een ander paar mouwen. De trekker werd al vrij snel losgekoppeld en aan de kant gesleept, maar de tankoplegger moet eerst worden leeggepompt voor hij getakeld kan worden. Ook moet het wegdek worden schoongemaakt omdat er diesel uit de vrachtwagen is gelekt.

Het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat de afhandeling nog geruime tijd in beslag zal nemen. Er wordt dan ook gevraagd om de omgeving te mijden als dat mogelijk is.

Liefkenshoek

Doordat drie van de vier rijstroken in de richting van Nederland lange tijd versperd waren, staan er sinds vanochtend vroeg lange files op de ring. Als gevolg daarvan werd de Liefkenshoektunnel in de richting van Nederland tot 9 uur tolvrij gemaakt. 

Meest gelezen