Zelfrijdende auto's pendelen tussen verschillende attracties op Terhills in Dilsen-Stokkem

Op Terhills, de hoofdpoort van het Nationaal Park Hoge Kempen in Dilsen-Stokkem, rijden voortaan zelfrijdende auto's rond, tussen de verschillende attractie zoals het hotel, het vakantiepark en het waterskipark. Het gaat een testproject van onderzoeksinstelling Flanders Make. 

"Het voertuig rijdt aan de hand van GPS-sensoren", vertelt Dirk Torfs van Flanders Make. "Zo kan het navigeren en het voertuig heeft ook sensoren aan boord daardoor kan het dingen ontwijken. Dus voetgangers of andere obstakels op de weg, worden ontweken of de wagen kan stoppen."

Die zelfrijdende auto is veilig, verzekert Torfs "Het is veilig genoeg om dit voor mensen in te zetten in deze gecontroleerde omgeving. Op termijn is het bedoeling om deze technologie ook te gebruiken bij bijvoorbeeld bussen en traktoren"

Meest gelezen