Politie schrijft boetes uit na flashmob tegen coronamaatregelen in Gent

Zo’n 120 mensen dansten en zongen afgelopen namiddag samen tijdens een flashmob op het Sint-Baafsplein in hartje Gent. Iedereen hield voldoende afstand, maar de actie was niet op voorhand aangevraagd en dus niet toegelaten. De politie schreef enkele pv's uit.

Voor de schouwburg van het NTG waren ongeveer 120 mensen samengekomen voor een flashmob. De actie was een idee van de Liefdesdemonstranten. Ze wilden een boodschap van liefde overbrengen en grepen daarom terug naar het nummer "Blijven dansen", geïnspireerd op het populaire "Danser encore" van de Franse band HK & les Saltimbanks.

Na de actie werden enkele deelnemers opgepakt en meegenomen voor verhoor. "Dit was een evenement, dat niet op voorhand was aangevraagd en waarvoor ook geen toelating was gegeven", zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter. "We hebben de nodige vaststellingen gedaan en pv's opgesteld."

Volgens deelnemers en ooggetuigen gebeurde het politieoptreden nogal hardhandig. "Blijkbaar mogen we niet zingen en dansen op een afstand in openlucht", zegt Lisa Pangrazio, een van de initiatiefnemers. "Waarom niet? Dit voelt aan als een dictatuur. Het is hallucinant dat wij ons moeten verschansen voor het zingen van een lied."

Videospeler inladen...

Meest gelezen