© VRT - 2018

Actrice Leah Thys (75) mag het ziekenhuis verlaten na coronabesmetting

Actrice Leah Thys (75) ligt niet langer in het ziekenhuis met het coronavirus. Ze is stilaan aan de beterhand, verneemt onze redactie, en kan thuis verder herstellen. Door haar afwezigheid op de "Thuis"-set zijn er enkele aanpassingen in het scenario gebeurd. 

Actrice Leah Thys speelt al jaar en dag "madame Marianne Bastiaens", moeder van Ann en Tom De Decker, in de populaire één-serie Thuis. Maar vorige week werd Thys geveld door het coronavirus. Waar ze precies de besmetting opliep, in de privésfeer of op het werk, is moeilijk te achterhalen. Thuis benadrukte wel dat de coronamaatregelen strikt worden nageleefd op de set.

De actrice belandde enkele dagen in het ziekenhuis, maar mocht daar vandaag vertrekken. Ze is ook stilaan aan de beterhand, verneemt onze redactie.

Thys is eerder haar man verloren aan het coronavirus. Advocaat, acteur en schrijver Jos De Man stierf op 88-jarige leeftijd aan het coronavirus. Thys probeert dat verlies nu te verwerken. "We zijn bezorgd om haar", zegt de producer van Thuis, Hans Roggen. "Maar iedereen staat voor haar klaar. En ze wordt ook goed omringd door vrienden en familie", aldus de producer.

Iedereen staat voor haar klaar 

Producer Hans Roggen

Aanpassingen in scenario Thuis

Door de afwezigheid van Thys op de set van Thuis zijn er ook enkele aanpassingen moeten gebeuren aan het scenario. 

"Maar dat is niet nieuw voor ons. Het is inherent aan de reeks die we maken, wij passen constant onze scenario's aan. Al was het maar omdat iemand in de file staat en te laat op de set is", zegt producer Hans Roggen. 

Wij passen constant onze scenario's aan

Producer Hans Roggen

Afgelopen week waren er opnames aan de gang van verschillende afleveringen, zowel voor het einde van huidig seizoen - inclusief seizoensfinale op 11 juni - als het begin van het nieuwe seizoen dat start in september. "Maar het verhaal dat gepland is, zal verteld worden", zegt Roggen. Meer details kan de producer niet vertellen om niets te verklappen. 

Meest gelezen