(c) EBU / THOMAS HANSES

BEKIJK - "Simpel en vocaal overtuigend": eerste repetitie van Hooverphonic (met Geike in kleed vol Swarovski-kristallen)

Hooverphonic heeft zijn eerste repetities op het Songfestivalpodium in Rotterdam achter de rug. Meteen is ook duidelijk geworden hoe de act is ontworpen: simpel, met de focus op de muziek en de ogen van zangeres Geike Arnaert. Zij kon in elk geval vocaal overtuigen.

"Sfeervol en honderd procent Hooverphonic", dat had frontman Alex Callier beloofd over de Songfestivalact voor hun lied "The wrong place". Die abstracte omschrijving hebben we vandaag voor het eerst vertaald gezien naar de effectieve podiumact.

Zangeres Geike wordt er omringd door Alex Callier aan de piano, Raymond Geerts aan de gitaar, de drummer en de achtergrondzangeres die elk op een vierkant verhoogje geplaatst zijn. De belichting creëert een donkere sfeer. De camerastandpunten doen denken aan hoe de (succesvolle) Nederlandse inzending in 2014 in beeld werd gebracht, toen ook bedacht door stagedirector Hans Pannecoucke: draaiend rond de muzikanten.

De focus van de camera ligt duidelijk op het muzikale aspect, waarbij onder meer de achtergrondzangeres netjes in beeld wordt gebracht. En op de ogen van Geike Arnaert, die ook terugkomen op de grote videoschermen. Arnaert schittert letterlijk in het midden van het geheel, met haar jurk die bezet is met Swarovski-kristallen. 

"Simpel, donker, elegant", zo klinken de eerste reacties op de repetitie van de Belgische Songfestivalhoop. Misschien iets te simpel om echt impact te hebben? Want echte bijzonderheden, attributen uit de videoclip, gimmicks of opvallende momenten zijn er niet meteen. De reacties op de vocale kwaliteiten zijn wel unaniem: overtuigend goed. 

Bekijk hier een fragment van de eerste repetitie: 

De jurk van Geike Arnaert is ontworpen door West-Vlaming Tom Eerebout, die al jarenlang de stylist van wereldster Lady Gaga is.

Het kleed? Dat was niet goedkoop

"Geike was de inspiratiebron voor het ontwerp", aldus Eerebout. "Het is gebaseerd op haar bewegingen, wie zij is, hoe ze performt". En het prijskaartje? "Het was niet goedkoop", bekent de stylist.

De komende week wordt er een met repetities. De eerste halve finale is op dinsdag 18 mei. Dan weten we of Hooverphonic kan doorstoten naar de grote finale op zaterdag.

Bekijk het journaalverslag over het vertrek van Hooverphonic naar Rotterdam:

Videospeler inladen...

Meest gelezen