Opnieuw op café of restaurant: het mag buiten, maar echt terrasjesweer wordt het nog niet

We mogen opnieuw op café of restaurant, buiten weliswaar en echt terrasjesweer wordt het nog niet. Vandaag krijgen we hier en daar een bui, al wordt het vanaf de namiddag wel geleidelijk droog. Morgen wordt het warm - tot 25 graden. 

Het is iets waar velen lang naar uitgekeken hebben: een pintje op café, een spaghetti op restaurant. Voorlopig moet dat nog buiten op het terras. En echt mooi weer wordt het vandaag niet. 

De dag begint zwaarbewolkt met in de loop van de dag tijdelijk wat regen. In de namiddag wordt het wel geleidelijk droog met opklaringen. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden. De wind waait matig en plaatselijk zelfs vrij krachtig, met rukwinden tot 60 kilometer per uur, meldt het KMI.

Vanavond en vannacht ziet het er iets beter uit, met zachte temperaturen. Het blijft droog met brede opklaringen. 

Ook morgen start bewolkt, met kans op een bui, maar daarna wordt het overwegend droog en zonnig met wolkenvelden. 's Avonds en 's nachts ontwikkelen er zich regen- en onweersbuien. Het wordt warm met maxima van 21 tot plaatselijk 26 graden. De wind waait opnieuw matig en soms vrij krachtig.

Ook de rest van de week blijft het weer kwakkelen: maandag begint zwaarbewolkt met op vele plaatsen nog regen of buien. In de loop van de dag wordt het geleidelijk droog met opklaringen vanaf de kust, al blijven een paar plaatselijke buien nog mogelijk. Het kwik gaat opnieuw wat omlaag met maxima van 13 tot 19 graden. Dinsdag neemt de onstabiliteit toe en wordt het soms zwaarbewolkt met op vele plaatsen buien, die mogelijk gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 13 en 19 graden bij een zwakke tot matige wind. Ook de rest van week blijft het weer onstabiel, met bewolking en mogelijk buien. Het blijft wel relatief zacht.

Bekijk hier het meest recente weerbericht: 

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen