Genkse muzikanten verrassen buurtbewoners met optreden op de stoep. "Mensen zijn applaus geven gelukkig nog niet verleerd!"

Geen concerten in Genkse woonkamers dit jaar, maar optredens op de stoep. Het format 30/30/30 waarbij stad Genk lokale talenten aan Genkse huiskamers koppelt voor een performance in intieme setting werd helemaal omgegooid. Naomi Celis en Dries Lenaerts vormden samen een van de 18 muzikale acts die bewoners verrasten met een feestelijk spektakel.

“Toen we hoorden dat de stad Genk het bekende concept 30/30/30 dit jaar in aangepaste vorm op de stoep zou organiseren wilden we daar origineel mee aan de slag gaan, vertelt Genkse muzikant Dries Lenaerts. Samen met Naomi Celis, getalenteerd zangtalent uit diezelfde stad, en gitarist Pieter-Jan Houben bouwde hij een mobiel podium van wel acht meter lang. “Op die manier hopen we volk naar buiten te lokken. Iedereen kan in zijn voortuin staan en genieten van een concert.”

Buren slaan weer een praatje

“Mensen reageren erg enthousiast”, lacht Naomi. “Muziek werkt verbindend, want veel buren slaan na lange tijd een praatje terwijl ze van ons optreden genieten. Dit initiatief smaakt naar meer, en geeft ons kriebels om weer in het echt te kunnen optreden.”

Er namen 18 acts deel aan het initiatief, die elk een wijk kregen toegewezen: van Kolderbos, Sledderlo, Winterslag, Zwartberg, Termien, Oud-Waterschei, Vlakveld tot Boxbergheide. “Wij traden op in Winterslag, en het publiek daar was applaus geven alvast nog niet verleerd. Veelbelovend voor de zomer!”, aldus een enthousiaste Dries. 

 

Meest gelezen