Radio 2

Grotere groep gelovigen mag weer eucharistie vieren aan basiliek van Dadizele

Sinds dit weekend mogen niet alleen de terrassen terug open, er mogen ook weer grotere groepen gelovigen samenkomen om te bidden, in open lucht dan wel. In Dadizele werd de rozentuin, net naast de basiliek, ingericht voor een eucharistie.  50 gelovigen woonden die bij.

In mei is het normaal bijzonder druk in Dadizele. Duizenden mensen trekken dan op bedevaart naar de basiliek. De versoepelingen komen dus op het perfecte moment. Niet dat het op de koppen lopen was zaterdag, maar toch. Een eucharistie met 50 mensen was alweer iets anders dan met 15. Die 50 mensen moesten dan wel buiten plaats nemen, in het Rosarium. Dat is de rozentuin net naast de basiliek.

Kaarsje gebrand

"Ik heb een kaarsje gebrand dat het mooi weer zou zijn", zegt priester Marc Vantyhem. "En het heeft al bij al vrij goed gewerkt. Nu nog hopen dat de coronacijfers blijven dalen en dat er nog meer versoepelingen worden ingevoerd."

Buiten vieren is geen probleem. Integendeel. Wij vinden die rozentuin net een meerwaarde.
Katrien Quequin en Roger Seynhaeve, gelovingen

Ook de gelovigen zelf reageren enthousiast. “We komen hier normaal elk jaar in mei", zeggen Katrien Quequin en Roger Seynhaeve. "We waren bang dat het dit jaar opnieuw in het water zou vallen. Maar niet dus. En dat we hier buiten moeten vieren, is geen probleem. Integendeel. Ik vind het  Rosarium zelfs een meerwaarde. Het is een prachtige locatie."

Meest gelezen