Jos Hermans (97), de allereerste Vlaming die een coronavaccin kreeg, is overleden

In Puurs Sint-Amands is vanochtend Jos Hermans (97) overleden. Hermans kreeg op 28 december vorig jaar als allereerste Vlaming een coronavaccin. Hij sprak toen de hoop uit dat hij dankzij het vaccin 100 zou worden. Maar die leeftijd heeft hij niet gehaald. Hermans zou gestorven zijn van ouderdom. 

Op 28 december vorig jaar werd de toen 96 jaar oude Jos Hermans in Vlaanderen wereldberoemd. Onder massale belangstelling van de pers kreeg hij als allereerste Vlaming een coronavaccin. Hermans was toen goedgeluimd, en sprak de hoop uit dat hij dankzij het vaccin 100 jaar zou worden.

Herbekijk hier zijn reactie van toen: 

Videospeler inladen...

Die leeftijd heeft hij niet gehaald. Volgens burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) is Hermans vanochtend vredig ingeslapen in het woonzorgcentrum waar hij verbleef. Een tijdje geleden was hij met gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis. Door zijn hoge leeftijd was hij ernstig verzwakt. 

Maar een paar dagen geleden mocht Hermans terugkeren naar het woonzorgcentrum. Daar is hij vanochtend dus gestorven. Niet aan corona, maar wel van ouderdom.

Meest gelezen