Auto rijdt te pletter tegen woning in Tielt: drie inzittende twintigers lichtgewond, maar materiële schade is enorm

In Tielt is een auto met drie twintigers tegen een alleenstaande woning gebotst. Het ongeval gebeurde gisterenavond laat. De brandweer moest twee van de drie inzittenden uit het wrak bevrijden. Niemand raakte zwaargewond, maar de materiële schade aan het huis is enorm.

De bestuurder, een man van 25 uit Wingene, reed tegen hoge snelheid een T-kruispunt op tussen de burgemeester A. Guilbertlaan en de Wingenseesteenweg, aan de Ratte. Hij sloeg niet af, maar reed gewoon rechtdoor. De BMW reed eerst de gemetselde brievenbus van het huis aan diggelen en sloeg daarna te pletter tegen de poort van de lager gelegen garage. 

Het voertuig kwam op z’n zij terecht. Eén van de inzittenden kon zelf uit het wrak klauteren, de andere twee moesten door de brandweer worden bevrijd. De drie werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht, maar geen van hen raakte zwaargewond. Ook de bejaarde bewoonster van het getroffen huis bleef ongedeerd, maar de materiële schade was wel enorm.

Meest gelezen