Nul coronadoden in Engeland, Schotland en Noord-Ierland: "De lockdown en vaccinatiestrategie hebben gewerkt"

In Engeland, Schotland en Noord-Ierland zijn er nul coronadoden gemeld gisteren. Enkel in Wales waren het er nog 4. Het nieuws kwam binnen toen premier Boris Johnson tijdens een persconferentie meer versoepelingen aankondigde. Lia van Bekhoven, onze correspondent in Londen, gaf meer uitleg in het "Laat journaal".

Het coronavirus-alarmniveau in het Verenigd Koninkrijk daalt van het op één na hoogste niveau 4 naar 3. Dat wil zeggen dat het virus nog circuleert, maar dat de besmettingsgraad van het virus niet langer hoog is of exponentieel groeit. Op 20 januari had het Verenigd Koninkrijk nog een recordaantal doden van maar liefst 1.820 slachtoffers op één dag tijd. In een korte periode zijn de coronacijfers enorm gedaald. 

Hoe reageren ze in het Verenigd Koninkrijk op het goede nieuws? Bekijk hier het antwoord van onze correspondent Lia van Bekhoven:

Videospeler inladen...

Versoepelingen

Premier Boris Johnson kondigde tijdens de persconferentie een heleboel versoepelingen aan. Vanaf volgende week maandag, 17 mei, kunnen Britten onder meer met 30 buiten afspreken. 6 mensen of 2 huishoudens mogen binnenshuis afspreken én overnachten. Cafés en restaurants mogen weer binnen klanten verwelkomen, net als cinemazalen, musea en andere culturele evenementen. Ook een knuffel geven aan familie en dichte vrienden wordt weer toegestaan. Johnson rekent hier wel op het gezond verstand van de burgers.

Kan het Verenigd Koninkrijk al versoepelen? Correspondent Lia van Bekhoven geeft antwoord in het "Laat Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen