Aalstenaar Sven wint De Mol nét niet: "Laten we het op mijn onhandigheid steken dat ik als mol getipt werd"

De mol van het gelijknamige televisieprogramma is bekend: Lennart heeft wekenlang ongeremd kunnen mollen terwijl de deelnemers en veel kijkers niets in de gaten hadden. "De beste mol uit de geschiedenis", vertelt Aalstenaar Sven Uyttersprot in Start Je Dag bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Sven werd net geen winnaar. Die eer was voor Annelotte. Zij neemt 18.000 euro én hondje Isidoor mee naar huis. 

Het bleek achteraf een nek-aan-nek race tussen Annelotte en Sven. De eerste vragenronde van de finale eindigde namelijk op een ex aequo. In de tweede ronde, met 10 bijkomende vragen, moest Sven de duimen leggen voor Annelotte. "Jammer," reageert Sven, "maar het is haar gegund. Die 18.000 euro kunnen me gestolen worden. Mijn doel was om 3 weken mee te schrijven aan dit fantastische molverhaal. Ik heb de rit uitgereden en heb het tot de finale geschopt. Daar ben ik enorm blij om."

Ik sliep van dag 1 bij hem, maar hij is nooit, echt nooit, op m'n verdachtenlijst gekomen 

Sven Uyttersprot, verliezend finalist De Mol

Dat Lennart uiteindelijk de mol bleek, kwam ook voor Sven als een verrassing: "Ik sliep van dag 1 bij hem, ik heb hem dus van nabij meegemaakt. Maar hij is nooit op m'n verdachtenlijst terechtgekomen. Nooit, nooit, nooit. Het feit dat hij de vriend werd van iedereen, was voor hem de ideale dekmantel. Hij heeft z'n rol zo goed gespeeld. Ik denk dat het de beste mol is uit de geschiedenis van het programma."

Onhandigheid troef

Sven was bij velen zelf verdachte nummer 1. Onbegrijpelijk, zegt hij. "Nee, daar kan ik niet in komen. Ik heb nooit bewust gesaboteerd. Ik ben drie weken mezelf geweest." Maar waarom die verdenkingen? "Ik weet het niet. Het zal waarschijnlijk door mijn onhandigheid zijn. Of m'n nalatigheid soms. Laten we het daarop steken," lacht Sven.  

De verliezende finalist baat in Aalst een ontbijt- en lunchbar uit, De Bevoorrading. Dat het einde van De Mol nu samenvalt met de gedeeltelijke heropening van de horeca vindt hij symbolisch: "Toen ik terugkwam van Duitsland, was er net de tweede coronagolf en moest de horeca dicht. Nu mijn fantastische avontuur afgelopen is, mogen we weer open. Symbolischer en mooier kon het niet."  

BELUISTER hieronder het hele verhaal van Sven:  

kasto80

Meest gelezen