Foto: Radio 2

21-jarige autobestuurder van het dodelijke ongeval in Lille is aangehouden voor onopzettelijke doding

De 21-jarige man uit Turnhout die achter het stuur zat bij het dodelijk ongeval van zondag- op maandagnacht in Lille is aangehouden voor onopzettelijke doding. De autobestuurder had te veel gedronken toen zijn wagen tegen een boom botste.  Een van de inzittenden, een jongeman van 18, kwam om het leven. Vier anderen raakten lichtgewond, zij konden het ziekenhuis snel verlaten. 

Vijf jongeren, twee jongens en drie meisjes, waren samen onderweg. Rond één uur in de nacht van zondag op maandag miste de bestuurder een bocht aan Poeyelheide in Lille, ter hoogte van het Verblijfpark De Brem. De auto kwam tegen een boom terecht. Eén passagier, een jongen van 18, moest door de brandweer worden bevrijd en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de dag overleden. De 4 anderen, jongeren tussen 18 en 21 jaar, liepen lichte verwondingen op en mochten het ziekenhuis snel verlaten.

Na een alcoholcontrole bleek dat de bestuurder, een man van 21 uit Turnhout, te veel had gedronken.  Hij is intussen aangehouden voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen tegenover de andere passagiers, dronkenschap, rijden onder invloed en het niet dragen van een gordel. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Turnhout.  Hij werd in het verleden al veroordeeld voor het rijden onder invloed.

Het ongeval gebeurde op een landbouwweg, er waren geen andere voertuigen bij betrokken. 

Meest gelezen