Blues Peer kent doorstart in 2022

In Peer wordt nu al gedacht aan Blues Peer dat volgend jaar z’n doorstart kent. Het bluesfestival dat al sinds 1983 georganiseerd wordt, start met een nieuwe organisatie na het faillissement van de vzw Break-Away eind januari.

De nieuwe organisatie is nog in volle opbouw, maar laat de bluesliefhebber via sociale media weten dat het festival na 35 jaar een doorstart zal maken. Even zag het er naar uit dat het bekende festival zou verdwijnen na het faillissement van de vzw Break-Away. Er werd begin dit jaar een curator aangesteld om een overnemer te vinden en in maart was er een veiling van onder meer kantoorspullen om de financiële put te delven.

Onzekere factoren

In de nieuwe organisatie zitten enkele inwoners van Peer, muzikanten, en partners uit het festivalmilieu. Door de vaccinatiecampagne en de onzekerheid of festivals door corona al dan niet konden doorgaan, zal 2021 nog een overgangsjaar zijn. De organisatie laat weten dat 2022 wel binnen het bereik ligt, maar dat er nog enkele onzekere factoren zijn.  Op woensdag 26 mei zullen de definitieve plannen uitgerold worden, en zullen ook eerst de tickethouders van de geannuleerde editie van 2020 gecontacteerd worden.

Meest gelezen