Facebook Christophe De Graef

Burgemeester van Diest klaagt vervuiling in Warandepark aan; jongeren ruimen op 

Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) van Diest deed afgelopen weekend op de sociale media zijn beklag over de vervuiling in het Warandepark, een park in het centrum van de stad. Het was er na de afschaffing van de avondklok erg druk 's nachts. Er deden zich geen incidenten voor, maar er bleef wel een hoop afval achter.

De Graef richt zich in zijn post op Facebook rechtstreeks tot de jongeren. "Gisteren (zaterdag, red.) was de eerste dag dat we opnieuw een terrasje konden doen", schrijft hij. "Wat er daarna gebeurde ontgoochelt mij", voegt hij er meteen aan toe.  De Graef was zelf aanwezig in het Warandepark, samen met de politie. Hij telde zowat 250 jongeren, die zich goed aan de coronaregels hielden.

Nasleep

Maar de nasleep van het gebeuren was minder leuk om te zien. Er lag overal afval op de grond en er werden ook een paar vandalenstreken gepleegd. "Ons park op die manier achterlaten, kan absoluut niet voor mij", stelt de burgemeester. Hij vroeg de jongeren daarom via de sociale media om het park gisteren, zondag alsnog te komen opruimen. 

Toch opgeruimd

De oproep bleef niet onbeantwoord. In de namiddag kreeg De Graef een bericht van enkele jongeren dat ze het park hadden opgeruimd.  "Dat was heel fijn om te lezen", zegt de burgemeester. "Ik wil de relatie met de jongeren goed houden. We willen hen alle kansen blijven geven, ook via de jeugddienst. En dat werkt blijkbaar", besluit de burgemeester.

Meest gelezen