Radio 2

Café in Houthulst na 2 maanden nog steeds dicht nadat auto gevel ramde: "De procedure voor de verzekering sleept aan"

Afgelopen weekend gingen heel wat cafés terug open, maar wel enkel buiten. Dat van Cindy Terrein helaas nog niet. Begin maart, 1 dag nadat ze café Den Trimard overnam in Houthulst, ramde een bestuurder de gevel van de zaak. Meer dan twee maanden later ligt het puin er nog. Pas als de verzekeringen en experts groen licht geven, mag Cindy de schade laten herstellen. 

Cindy Terryn was pas 1 dag eigenaar van café Den Trimard in Houthulst toen een auto zich in de nacht van 2 maart door de gevel boorde. De schade was enorm. Buiten waren de deur en een venster kapot. De buitenmuur was een meter naar binnen geschoven en er lagen overal brokstukken. Toch klonk Cindy strijdlustig. Ze was van plan de schade zo snel mogelijk te herstellen om het café dan te heropenen van zodra het weer mocht. We zijn ondertussen 2 maanden later en het café ligt er nog altijd bij zoals net na het ongeval. “Sinds het ongeval is hier nog geen steen verlegd", zegt Cindy. "Dat mag ook niet. We moeten wachten tot de verzekering en de experten hun werk hebben kunnen doen. Wanneer dat zal zijn, is nog niet duidelijk. Dus ik kan zelfs nog geen aannemer aanstellen." 

(Lees verder onder de foto) 

Radio 2

Om te verongelukken

Net naast het café is een groot terras, dat bij het ongeval niet geraakt werd. Integendeel het terras is zelfs nog wat uitgebreid. Er kunnen bijna 70 mensen zitten. Maar dan nog is heropenen niet mogelijk. "In het café zelf is het een ravage", zegt Cindy. "Ik kan maar moeilijk achter mijn toog staan tussen het puin. En hoe zouden de klanten binnenkomen? Klauterend over de brokstukken en de afgebroken buizen van de chauffage? Het is om te verongelukken. Dus blijf ik moet noodgedwongen toeblijven." 

Hoe moeten de mensen binnen komen als ik het terras heropen? Klauterend over de brokstukken? 

Uitbaatster Cindy Terryn

Begin juni zit Cindy terug samen met de verzekering. Ze hoopt om dan ten minste wat perspectief te krijgen en ten laatste tegen de zomervakantie te kunnen openen.

Radio 2

Meest gelezen