fotorechten: Play 4

Hoe kon De Mol zo lang onder de radar blijven? "Ik kreeg blindelings het vertrouwen van iedereen"

In het Play 4-programma "De mol" is Lennart tot de strafste mol ooit gekroond. Annelotte kon Lennart pas in de finale ontmaskeren als de saboteur. "10 minuten voor de finale stonden al mijn pijlen nog op kandidaat Sven gericht", zegt Annelotte. Bovendien slaagde Lennart erin de groepspot duizelingwekkend te laten zakken. Lennart dankt naar eigen zeggen zijn succes aan "het blindelingse vertrouwen dat iedereen hem wekenlang gaf".

"Had ik een T-shirt aangetrokken met "Ik ben de mol" dan hadden ze me nog niet verdacht", vertelt Lennart op radiozenders MNM en Studio Brussel. "Waarom ze me vertrouwden? Ik heb puppy-ogen en mijn Kempisch accent komt ook sympathiek over, blijkbaar. Ik weet het niet."

Zelfs zijn vriendin wist helemaal niet dat hij de saboteur was. "Dat is het spel. Ik mocht niets zeggen", aldus Lennart. Nochtans probeerde zijn vriendin het hem in zijn slaap te ontfutselen.

BEKIJK hier het volledige gesprek met Lennart bij StuBru:

Videospeler inladen...

Ik vond het spel zo plezant dat ik een stapje verderging

Lennart wist de winnaar de laagste groepspot ooit "te schenken": Annelotte verzilverde iets meer dan 18.000 euro. Lennart verspeelde op een bepaald moment maar liefst 10.000 euro voor een vrijstelling. En Lennart moest door de makers van "De Mol" dan nog worden afgeremd. "Ik vond het spel zó plezant dat ik een stapje verderging dan dat er mij gevraagd werd."

Door het lage prijzengeld én het feit dat Lennart tot op het laatste onder de radar bleef, wordt hij door heel wat kijkers tot "de strafste mol" gekroond. Toch krijgt Lennart dat zelf niet over zijn lippen. "Dan zou ik de vorige mollen naar een lager schavotje schuiven."

Winnares Annelotte is niet boos voor de lage groepspot. "Het blijft veel geld. Lennart heeft dat goed gespeeld. Als ik trakteer dan mag Lennart geen dessert kiezen", grapt ze. Annelotte heeft de hond uit het spel ook letterlijk meegenomen. "Isidoor ligt hier toch te slapen", stelt ze thuis vast.

Sven - die verloor - heeft geen spijt van zijn deelname.  Hij was er, tot de finale, van overtuigd dat medekandidaat Philip de mol was. "Ik ben het levende bewijs van tunnelvisie", geeft Sven toe. 

Tunnelvisie nekte heel wat kandidaten. Van links naar rechts: Sven, Lennart, Annelotte en Philip.

Meest gelezen