Gewonde op terras bij ongeval met politiecombi in Lier

Bij een ongeval zondagavond in Lier is een politiecombi ingereden op een terras. De agenten waren op weg naar een brand, toen ze op de Grote Markt uit de bocht gingen. Dat meldt de politie van Lier. Een werknemer van een horecazaak, die het terras aan het opruimen was, raakte daarbij lichtgewond. 

Er is ook heel wat materiële schade. Een getuige zag alles gebeuren vanuit haar raam op de eerste verdieping. "De politiecombi kwam uit de bocht gevlogen en reed over een metalen fietsenstalling, die op de grond viel. Daarna reed het busje tegen een boom, die op een "parasol" van het terras is gevallen. Daar is de combi dan nog eens tegen gereden."

(Lees verder onder de foto.)

Een werknemer van een ijssalon, die het terras aan het opruimen was, is lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde op een nat wegdek en er stond veel wind. De politie van Berlaar-Nijlen (een andere politiezone dus, red.) onderzoekt de omstandigheden.  

De brandweer heeft de metalen fietsbeugels verwijderd. Het politievoertuig werd getakeld. De agenten bleven ongedeerd, maar zijn wel onder de indruk. Bij de brand, waarnaar ze op weg waren, raakte niemand gewond.

Meest gelezen