Radio 2

Heropening van de terrassen verloopt zonder al te grote problemen. Klanten genieten: "We hebben onze wekker gezet voor dit eerste terrasje."

Het was iets waar veel mensen naar uitkeken: naar dat eerste terrasje. In West-Vlaanderen verliep de heropening van de terrassen redelijk goed. Al werd het hier en daar soms een beetje té gezellig. 

Het weer zat mee, en de goesting was groot. Ook in West-Vlaanderen genoten afgelopen weekend heel wat mensen van een terrasje. In Oostende had de politie wel wat werk om zowel de cafébazen als de klanten te herinneren aan de coronamaatregelen. Hier en daar was er te weinig afstand tussen de tafels of zaten mensen met te veel aan één tafel. Twee uitbaters kregen een officiële verwittiging. In Roeselare moest de politie tussenkomen aan twee jongerencafés op de Botermarkt. In Ieper nam een uitbater een uur voor sluitingstijd al geen bestellingen meer op, omdat het té druk werd. 

Op een bepaald moment zaten we hier met zo'n 250 jongeren op ons terras. We hadden het niet meer onder controle. 

Uitbater Niels Pierpont, Club Riba

Door de bestellingen stop te zetten kon uitbater Niels Pierpont chaos vermijden: "Het is begrijpelijk hé, de jongeren konden al zo lang niet meer op café. Maar plots zat hier zo'n 250 man samen, en begonnen ze van café naar café te gaan."

Maar... op de meeste plaatsen verliep alles rustig en zag je vooral blije gezichten. Viktor, Seppe en Léon uit Ieper hadden er speciaal hun wekker voor gezet, voor dat eerste terrasje zaterdagochtend op de Grote Markt. Ook Joseph, Robert en Raf waren er vroeg bij. "We hebben dit én elkaar zo gemist. Het doet zo'n deugd. We worden hier bediend door knap en vriendelijk personeel. Maar de bloemen zijn voor de moedertjesdag van mijn vrouw hoor!"

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen