In Dendermonde heeft de politie een grootschalige actie gehouden om koerierdiensten te controleren

Op drie verschillende plekken heeft de lokale politie van Dendermonde een honderdtal bestelwagens en lichte vrachtwagens gecontroleerd. De actie was specifiek gericht op koerierdiensten. Ook de lokale recherche, de sociale en de arbeidsinspectie en het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen waren aanwezig. 

Aan de sporthal in Oudegem, op het Hoogveld en aan de Briel in Baasrode heeft de politie samen met het FAVV en een aantal andere afdelingen koerierdiensten gecontroleerd. Niemand reed onder de invloed van drank of drugs, maar er werden wel tientallen andere verkeersinbreuken vastgesteld, zoals het niet dragen van de gordel en gsm’en achter het stuur. Drie bestuurders hadden geen geldig rijbewijs en een ander voertuig was niet verzekerd. 

Problemen met zwartwerk en verblijfsvergunningen

De sociale inspectie merkte op dat vijf mensen aan zwartwerk deden. Verder heeft de recherche vastgesteld dat iemand in het bezit was van een vervallen verblijfsvergunning. Ze hebben ook vijf mensen zonder papieren opgepakt. Daarnaast waren sommige vrachtwagens niet in orde met de koeling  en het correct labelen van vervoerde goederen, volgens het FAVV.

kasto80

Meest gelezen