Foto: Belga

Meer mensen op spoed met alcoholintoxicatie na heropening terrassen: "Maanden geleden"

Op de dienst Spoedgevallen van ZNA Stuivenberg in Antwerpen werden zaterdagnacht een tiental dronken mensen binnengebracht. Dat zijn er meer dan vorig weekend maar het ziekenhuis kwam op geen enkel moment in de problemen. "Sommige mensen hebben de heropening van de terrassen behoorlijk hard gevierd."

Op de dienst Spoedgevallen van ZNA Stuivenberg werden zaterdagnacht een tiental mensen binnengebracht die verschillende glazen te veel op hadden. In het Middelheimziekenhuis zagen ze geen enkel geval van alcoholintoxicatie. "We merken dat een spoeddienst midden in de stad daar gevoeliger voor is", zegt Tom Van de Vreken van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), "maar het ziekenhuis kon dat wel bolwerken."

Als iemand te veel drinkt op een terras, komt daar sneller een ziekenwagen aan te pas

Tom Van de Vreken, ZNA-ziekenhuizen

"Een week geleden zullen er ook wel mensen zijn geweest die een glas te veel hadden gedronken, maar dat was dan wellicht in de thuisomgeving en die moesten niet naar het ziekenhuis", zegt Van de Vreken. "Dit weekend was dat op een terras en dan is daar een ziekenwagen aan te pas gekomen. We maken dat wel vaker mee, op oudejaarsnacht bijvoorbeeld, maar nu was het toch wel even geleden omdat de cafés en restaurants maandenlang gesloten waren."

Meest gelezen