Peter Malaise

Moeder Merlier trots na ritwinst Giro, al kon ze het als café-uitbater niet live volgen: "Als klanten dorst hebben moet ik werken" 

In Wortegem-Petegem heeft Heidi D'Hulst, de moeder van wielrenner Tim Merlier, een heel bijzonder cadeau gekregen voor moederdag. Merlier won gisteren een rit in de Ronde van Italië. "Ik stuurde hem voor de grap dat ritwinst een mooi geschenk zou zijn. Ik kon haast niet geloven dat het ook echt lukte", vertelt D'Hulst trots. Als café-uitbater kon ze de ritoverwinning wel niet live zien op tv: "Als de klanten dorst hebben, moet ik werken."

In Wortegem-Petegem heeft Heidi D'Hulst de ritwinst van haar zoon Tim Merlier in de Ronde van Italië gisteren niet live kunnen volgen. D'Hulst houdt er immers het café Sint-Arnoldus 't Pleintje open en ook voor haar betekende de heropening van de terrassen dat er hard gewerkt moest worden.  "Ik heb de ritoverwinning in herhaling moeten bekijken." 

De klanten hadden dorst, ik had geen tijd om de wedstrijd op de voet te volgen

Heidi D'Hulst, moeder van Tim Merlier én café-uitbater

D'Hulst hoorde de buren juichen toen ze klanten aan het bedienen was op het terras en is dan snel naar binnen gelopen om te kijken. "Ik heb het uiteindelijk in herhaling gezien." De trotse mama had wel gehoopt dat Merlier in de Giro een ritje zou meepikken. "Hij is de sprinter van zijn ploeg (Alpecin-Fenix, nvdr.) dus de kans zit er altijd in. Toch is zo'n ritzege op moederdag extra bijzonder. Ik had hem nog een berichtje gestuurd op WhatsApp om daarover te grappen."

Hij mag de bloemen aan een Italiaanse mama geven, ze blijven niet goed tot hij terug is

Heidi D'Hulst, moeder van Tim Merlier én café-uitbater

Voor D'Hulst is de ritzege het mooiste moederdagcadeau. "Tim komt er goedkoop van af", lacht ze. "Ook de bloemen die hij na zijn overwinning heeft gekregen, moet hij me niet bezorgen. Hij geeft ze beter aan een Italiaanse mama want die ruiker blijft nooit goed tot hij terug is." D'Hulst denkt wel dat er misschien nog overwinningen aankomen. Of ze die ook live zal kunnen meepikken, hangt af van de klanten op terras. "Als ze dorst hebben moet ik werken", besluit D'Hulst. 

kasto80

Meest gelezen