Videospeler inladen...

BEKIJK - Na rush op inenting stokt vaccinatiemachine in de VS, Björn Soenens: "Er is twijfel gezaaid over het vaccin"

In de Verenigde Staten is een derde van de bevolking volledig ingeënt tegen corona. Ook heeft bijna 1 op 2 Amerikanen al minstens één prik gehad. Maar de afgelopen 3 weken vertraagt het tempo van de vaccinaties daar. Veel mensen hebben geen vertrouwen in het vaccin, en proberen het ook anderen af te raden. 

Sinds midden april worden niet langer 3 miljoen, maar 2 miljoen Amerikanen per dag ingeënt. Dat komt omdat velen het vaccin niet willen. Dat kan een probleem worden voor Amerika, als het land snel groepsimmuniteit wil bereiken. Björn Soenens trok naar de New Yorkse wijk The Bronx, bekijk hier zijn journaalreportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen